SZEMÉSZETI VIZSGÁLAT

Szemészeti magánrendelés

A computeres látásvizsgálat csak a látást vizsgálja és esetlegesen utalhat egyéb szemészeti elváltozásra. Szemészeti magánrendelésünkön, melyet Dr. Dienes Lóránt szemész szakorvos vezet, minden vizsgálati, diagnosztikai lehetőség adott, pontosan mint egy orvosi rendelőben.

A szemészeti vizsgálat a következőkből áll:

  • panaszok megbeszélése
  • refraktometriai vizsgálat
  • szemfenék vizsgálat
  • szemnyomás mérés
  • színlátás teszt
  • sztereo látás vizsgálata
  • szükség esetén gyógyszerfelírás
  • cataracta/szürkehályog szűrés -szükségesség esetén kórházi műtét

A sok teszt és vizsgálat összegzésével minden bizonnyal megnyugtató megoldást tudunk javasolni az adott szemészeti problémára.

A szemészeti magánrendelés térítésköteles. Az Optikalászban babaszemészeti és gyermekszemészeti vizsgálat is működik. Erről a szolgáltatásunkról bővebben IDE kattintva olvashatnak

BEJELENTKEZEM TELEFONON: +36 26 342 703

COMPUTERES LÁTÁSVIZSGÁLAT

A látásvizsgálat az Optikalász Optikában INGYENES*.

*Amennyiben nem rendelszszemüveget a vizsgálatot követően, de szeretnéd elvinni az eredményt,akkor a vizsgálat díja 6.000 Ft

Ezzel a vizsgálattal a látásunk állapotáról kapunk átfogó képet. A 20-25 perces vizsgálatot követően derül fény arra, hogy melyik dioptria kombinációval látunk a legjobban.
A vizsgálatot minden leendő vásárlónknak szoktuk ajánlani, mert így tud optikailag tökéletes szemüveg készülni.
A vizsgálatot minden esetben diplomás optometrista végzi, Huvitz típusú refraktométerrel.

A computeres látásvizsgálat a látás problémák felderítését vagy megelőzését szolgálja. A vizsgálatot, az Optikalászban főiskolai diplomával rendelkező OPTOMERISTA szakember végzi.

A vizsgálat két részből áll:

1. A computeres szemvizsgálat objektív eredményét összevetjük a szubjektív, lencse cserélgetős vizsgálat (visus táblás, olvasópróba) eredményével. A vizsgálat során azért van szükség a computerre, mert a gép által kimért adatok alapján, sokkal gyorsabban meghatározható a kényelmes látást biztosító szemüveg vagy kontaktlencse dioptriája.

2. A szemvizsgálat során, amikor egy optometrista a szemet vizsgálja, a tiszta és kényelmes látás mellett, az egészségi állapotot is ellenőrzi. A látási problémák megbeszélése után az optometrista a szemvizsgálat tesztjeinek sorozatával leméri, hogy szükség van-e szemüvegre, kontaktlencsére, és ha igen, milyen erősségűre. Azt is ellenőrzi, hogy normális-e a kétszemes együttműködés és a közelre fókuszálási képesség.

Az OPTIKALÁSZ teljeskörű felelősséget vállal az általa elvégzett computeres látásvizsgálatra és az elkészült szemüvegre, amennyiben azt üzletünkben rendeli.

A vizsgálat során felmérjük és átbeszéljük a leggyakoribb élethelyzeteket, különleges igényeket. Így a könnyen kiderül, hogy a szemüveg viselője hová szeretne élesen látni, mihez használja majd leggyakrabban a szemüveget. Nagyon fontos, hogy pontosan felmérjük, hogy a kiterjesztett karnyújtási távolságra mit kell látnia az új szemüveggel. Mindezek az információk segítenek bennünket a tökéletes szemüveglencse kiválasztásában.

SZÁMÍTÓGÉP • PÉNZTÁRGÉP • IRODAI HASZNÁLAT • BARKÁCSOLÁS • HORGÁSZAT • KÉZIMUNKA • KOTTA OLVASÁS

INGYENES*

computeres látásvizsgálatra lehet jelentkezni telefonon a +36 26-342-703 -as számon vagy akár kényelmesen pár kattintással ONLINE.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

*Amennyiben nem rendelszszemüveget a vizsgálatot követően, de szeretnéd elvinni az eredményt,akkor a vizsgálat díja 6.000 Ft

SAJÁT OPTIKAI CSISZOLÓMŰHELY

Hiszünk a fejlődésben, soha nem dőlünk hátra! Az Optikalász csiszoló műhelyében a legmodernebb gépek, és egy profi szakember felelnek azért, hogy a szemüvegek tökéletes precizitással készüljenek el.

Ha az a szerencsés helyzet áll elő, hogy olyan lencse kerül a szemüvegbe, ami raktárkészleten van, akkor akár meg is várhatod az elkészülését!
Nálunk a minőség és gyorsaság nem zárja ki egymást!

KONTAKTLENCSE ILLESZTÉS

A kontaktológiai vizsgálat első része megegyezik a computeres vizsgálattal. Azt követően a keratometer megméri a szem görbületét így könnyen eldönti az optometrista-kontaktológus, hogy milyen görbületű lágy kontaktlencsét kell felhelyeznie.
Első alkalommal minden esetben az optometrista helyezi be a szembe a kontaktlencsét, mert így jóval gyorsabban érezhető és érzékelhető, hogy milyen jó szemüveg nélkül jól látni. 

Egy kis pihenő után réslámpával kontrolláljuk, hogy jól illeszkedik-e a lencse és hogy milyen az éleslátás. A vizsgálat kb. 25 percig tart.
A vizsgálatot – új kontaktlencse használók esetében- mindig a betanítás követi, melynek során megtanítjuk, hogy kell a kontaktlencsét betenni, kivenni és ápolni. A teljesen új kontaktlencse illesztése és betanítása min. 1,5 órát vesz igénybe.
A lágy kontaktlencse nagyon kényelmes viselet, de viselésének komoly, kötelező érvényű szabályai vannak. Ezekhez természetesen a szem egészségének érdekében ragaszkodunk.

Üzletünkből csak akkor lehet kontaktlencsét elvinni, ha már biztonsággal tudja a páciens ki –és betenni, valamint ápolni. Sikeres betanítás után, a próbalencsével két hét múlva szoktunk egy ellenőrző vizsgálatot végezni. Ekkor válik véglegessé a kontaktlencse dioptriája, görbülete és márkája.
Élvezze az éleslátást biztonságosan, kontaktlencsével!

A kontaktlencse vizsgálat, betanítás és próbalencse díja: 8000 Ft

BEJELENTKEZEM TELEFONON: +36 26 342 703

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

GYERMEK BABA SZEMÉSZET

Egy kis kedvcsináló gyerekeknek

Aki aranyosan viselkedik vizsgálat közben, választhat egy kis ajándékot a vizsgálat végén, amit természetesen haza is vihet!

Gyerekszemészeti magánrendelésünkre a környező településekről is érkeznek családok. Üzletünkben Dr. Szamosi Anna és Dr. Horváth Hajnalka vizsgálja a gyerekeket, magánszemészeti alapon.
Meglátásunk szerint jó lenne, ha kötelező lenne minden gyermek szemészeti vizsgálata 3 éves kor körül és iskolakezdés előtt mindenképpen. Ez egyelőre ma még a szülő felelős döntésén múlik. A gyerekek ugyanis nem jelzik a szüleiknek, hogy nem látnak élesen, mivel azt gondolják, hogy ez a normális.
Feltűnhet, hogy valami probléma van, ha gyermekünk közelről néz tárgyakat, de mi szülők nem tudjuk felmérni a gyerekek látását, mert a gyerekek szemlencséje nagyon sok dioptriát képes alkalmazkodni, ami egy velünk született tulajdonság és az évek múlásával csökken.

Sokszor előfordul az is, hogy csak az egyik szemmel van látásprobléma, a másik szem pedig kompenzál. Ilyen eltérést is csak a szemész orvos tud diagnosztizálni. Ha egy ilyen tünetet nem kezelünk 6-8 éves korig, akkor kialakulhat a tompalátás, ami azt jelenti, hogy az agy a rosszul látó szemet kikapcsolja.
Nagyon sok esetben, ha gyermekkorban, időben kiderülne a szem bizonyos problémája, akkor felnőtt korban is 100%-os látást érhetnénk el.

A gyermek szemvizsgálathoz nem szükséges, hogy a gyermek beszélni tudjon a szemész orvossal, többféle indirekt módon van lehetőség a látást vizsgálni. Azt kell tudni megmutatni, hogy melyik állatot látja éppen. 1,5-2 éves kor alatt csak indokolt esetben van szükség szemészeti vizsgálatra. Ekkora korú gyerekeknél előfordulhat az is, hogy a vizsgálatot a szemészeti klinikán kell elvégezni, vagy folytatni, ami adott esetben az optikai magánrendeléstől eltérően várakozási idővel járhat.

A gyermekszemész orvosok biztos választ adni arra, hogy szükség van-e szemüvegre ún. pupilla tágításos módszer segítségével tudnak.
Ez a módszer egyáltalán nem fájdalmas. A doktornő szemcseppet csepegtet a gyermek szemébe, mely a szem belső izmainak működését kikapcsolja.

A cseppentések között várni kell. A várakozás időtartama változó -30-60 perc – attól függően, hogy hány éves a gyermek és milyen a fénytörési probléma. Ezután pontosan meghatározható a szem fénytörési hibája egy skiaszkópnak nevezett kézi műszerrel vagy computerrel.
Szemészorvosaink speciális tesztekkel vizsgálják a kétszemes együttlátást, a színlátást, a fókuszálás képességet és a kancsalságot is.
A tesztek elvégzése után derül ki, hogy szükség van-e szemüvegre vagy sem.

Amennyiben szükség van szemüvegre, mindenképpen olyat kell választani, ami optikailag a lencsének és a gyermeknek is maximálisan megfelel. Fontos szempont, hogy szívesen hordja, és úgy és akkor viselje, ahogy azt a gyermek szemész orvos meghatározza.

A gyermekszemészeti vizsgálat díja 7.000 Ft.

Gyermekszemészeti rendelésünk népszerűsége és a rendelkezésünkre álló rendelési idő miatt előfordul, hogy hosszú várakozási idővel tudunk csak helyet biztosítani a hozzánk jelentkező gyermekeknek.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

Ők már részt vettek baba - és gyermek szemészeti vizsgálatunkon:

Gyermekszemészeti vizsgálattal kapcsolatos gyakran feltett kérdések

Alapvetően minden gyermek esetében jó lenne, ha 2-3 éves koráig legalább egyszer gyermek szemészeti vizsgálaton részt vesz, még akkor is ha nincs semmilyen tünet. A tünetek lehetnek: közelről olvas/játszik, közel ül a televízióhoz, gyakran panaszkodik, hogy fáj a feje, messzi tárgyakat nem ismer fel, olvasási nehézség, nem látja a táblát.

Az a szűrővizsgálat nem teljes körű. Ha ilyen vizsgálaton részt vesz a gyermek, akkor csak az derül ki, hogy kell-e gyermekszeméti vizsgálat vagy sem.

Az OPTIKALÁSZ optikában megteremtettünk a gyerekeknek egy barátságos környezetet, ahol kedves és gyakorlott gyermekszemészek és hozzáértő látszerészek segítenek ebben a helyzetben. Pici babáknak van építő torony és duplo, a nagyobbaknak színező és foglalkoztató feladatlapok. Van sok színes ceruzánk, és vizsgálat után minden gyermek egy kis ajándékot is kap.

Ez mindenképpen a gyermekszemész doktornő döntése, amit a vizsgálat során megbeszél a szülőkkel.

Igen, az OPTIKALÁSZ Optika szerződéses viszonyban áll szinte az összes magyarországi egészségpénztárral. A fizetés történhet terminálon keresztül kártyával vagy telefonos zároltatással. Egyik esetben sem kell készpénzzel fizetni.

Ha a fénytörési hiba javítása nem történik meg, a gyermek már a távolra látáshoz is alkalmazkodni kényszerül, és idővel kancsalítani kezd. A betegségnek nagy veszélye, hogy a kancsalító szem tompalátóvá válik, amelynek látásélessége az élet folyamán a továbbiakban semmilyen kezeléssel nem javítható.

A babaszemészeti, gyermekszemészeti vizsgálatok szombati napon vannak, hogy ne kelljen hiányozni óvodából, iskolából. De a nagy népszerűségnek köszönhetően most már hétköznapokon is elérhetők gyerekszemészeti időpontok. Több hetes várakozásra még így is lehet számítani.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

KÉPELŐHÍVÁS, IGAZOLVÁNYKÉP