fbpx

COMPUTERES LÁTÁSVIZSGÁLAT

Ezzel a vizsgálattal a látásunk állapotáról kapunk átfogó képet. A 30-45 perces vizsgálatot követően derül fény arra, hogy melyik dioptria kombinációval látunk a legjobban.
A vizsgálatot minden leendő vásárlónknak szoktuk ajánlani, mert így tud optikailag tökéletes szemüveg készülni.
A vizsgálatot minden esetben diplomás optometrista végzi, Huvitz típusú refraktométerrel. 

A computeres látásvizsgálat a látás problémák felderítését vagy megelőzését szolgálja. A vizsgálatot, az Optikalászban főiskolai diplomával rendelkező OPTOMERISTA szakember végzi. Az Optikalász teljes vizsgálati protokollja, azonban nemcsak computeres vizsgálatból áll, ennél jóval komplexebb.

Az Optikalász Optika vizsgálati protokollja:

1. Refraktométeres, közismertebb nevén, gépi, computeres mérés, ezzel mérjük a keratometriát, azaz a görbület is, ami a kontaktlencse illesztéshez is szükséges. Ez csupán egy előzetes tájékozódás, nem írunk ez alapján szemüveget. A valódi vizsgálat ezután kezdődik.

2. Ezután jön a beszélgetős rész, azaz a részletes anamnézis felvétel. Nagyon sokat kérdezünk, de nem azért mert megszállottan mélyinterjút szeretnénk készíteni minden egyes vásárlóval, hanem mert ezekre a kérdésekre adott válaszaitok befolyásolják a korrekciót. Onnan indulunk, hogy miért kéred a vizsgálatot, van-e panaszod, milyen általános és szemészeti betegségeid voltak, milyen gyakran fáj a fejed, milyen munkakörben dolgozol, milyen monitorokat nézel, milyen távolságból, és főleg mennyit…és ez csak a töredéke a ténylegesen feltett kérdéseknek. 🙂
 
3. Ezután megvizsgáljuk a szemmozgásokat. Ilyenkor a a szemmozgató izmok működéséről tájékozódunk, illetve a konvergenciáról, ami olvasáskor áll fent. Egy tollat kell a szemeddel követni 9 irányban a fej mozgatása nélkül.
 
4. Ezen a ponton kapod meg a próbakeretet és állítjuk be a pupillatávolságot, majd megnézzük mennyit látsz távolra jobb majd bal szemmel külön-külön. Akkor is megnézzük, ha azt állítod, hogy távolra jól látsz és csak közelre van panaszod. Érhetik meglepetések az embert. 🙂
 
5. Ha szemüveges vagy, akkor a meglévő szemüveged dioptriájával nézzük meg külön-külön, majd két szemmel egyszerre a távolra látást. Ezt követően az olvasást is ellenőrizzük. A kapott eredményhez képest kezdjük el a megfelelő korrekciót, akár távolra vagy közelre van rá szükség. A vizsgálat közben folyamatosan kommunikálunk veled, hiszen a visszajelzésekből tudjuk, hogy melyik korrekció lesz a megfelelő. Közben különböző teszteket végzünk, mellyel visszaellenőrizzük a folyamatot.
 
6. Ha megtaláltuk a megfelelő korrekciót távolra, fontos, hogy járjál egyet benne, hogy úgy is komfortos-e, hiszen nem egy szobában ülve használod majd. Mivel mi nem egy bevásárlóközpontban vagyunk, kizárólag mesterséges fényben, lehetőség van akár az udvaron, természtes fénynél is tenni egy próbát. Ha közeli korrekcióra kerül a sor, fontos a munkatávolság és a kényelmes olvasó távolság beállítása, mert a szemüveg csak akkor lesz pontos, ha ezeket a szabályokat betartjuk.
 
7. Következő lépés a szemnyomás mérés. Ilyenkor egy gép levegőt fúj a szemre, így kapjuk meg a szemnyomás mértékét a szemben (hgmm-ben). Ez egy szűrés, ezért ha esetlegesen a normál értéknél nagyobbat kapunk, azt ki kell vizsgálni szemészeten.
 
8. Réslámpás vizsgálat: itt a szem elülső szegmentumát vizsgáljuk: szemszárazságot, a kötőhártya, szaruhártya, szemlencse elváltozásait. Ha kontaktlencsét szeretnél, itt dől el, hogy alkalmas vagy-e rá. Egy speciális nagyító lencse (Volk) segítségével a szemfenéki képletek állapotáról tájékozódunk, és ha bármi problémára utaló jelet tapasztalunk, a kéthetente nálunk is rendelő szemész szakorvosunkhoz irányítunk tovább.
 
9. Végezetül, mivel optikánkban az optometrista kolléga egyben látszerész is, javaslatot tesz a megfelelő szemüveglencsére, mellyel a fénytörési hibáid ellenére is élesen látsz majd, és megszűnnek a látással, pontosabban a nem-látással kapcsolatos kellemetlenségeid a mindennapok során. Az információk átkerülnek látszerész kollégánkhoz, aki a személyre szabott vizsgálat után, segít neked kiválasztani a számodra tökéletes keretet és lencsét.

ESSILOR EXPERTS NAGYKÖVETEK LETTÜNK

expert_nagykövet

Hogy mit is jelent ez?

Essilor Experts Nagykövetek azok az optikák lehetnek, akik a legmagasabb szintű szakmai képzések hátterével, exkluzív szolgáltatásokkal, a legmodernebb vizsgáló berendezésekkel tökéletes vásárlói élményt biztosítanak.
Hétköznapi nyelven ez azt jelenti, hogy olyan lencséket, szolgáltatásokat és műszerezettséget biztosítunk, a világszinten is piacvezető Essilor kínálatából, melyekhez nem lehet hozzájutni multiláncokban, és magánoptikákban is csak egy-egy kiemelt üzletben.

Ma már a szemüvegkészítés a precizós mérés, és a teljes személyre szabottság irányába megy.
Az Optikalász olyan mérőműszerekkel rendelkezik, melyekkel többféle személyre szabást is tudunk biztosítani.
Így a lencsék könnyebben megszokhatók lesznek, úgy készülnek, hogy figyelembe veszik az egyéni sajátosságokat és tényleg maximális látásélményt nyújtanak.

Az OPTIKALÁSZ teljeskörű felelősséget vállal az általa elvégzett computeres látásvizsgálatra és az elkészült szemüvegre, amennyiben azt üzletünkben rendeled.

A vizsgálat során felmérjük és átbeszéljük a leggyakoribb élethelyzeteket, különleges igényeket. Így a könnyen kiderül, hogy a szemüveg viselője hová szeretne élesen látni, mihez használja majd leggyakrabban a szemüveget. Nagyon fontos, hogy pontosan felmérjük, hogy a kiterjesztett karnyújtási távolságra mit kell látnia az új szemüveggel. Mindezek az információk segítenek bennünket a tökéletes szemüveglencse kiválasztásában.


SZÁMÍTÓGÉP • PÉNZTÁRGÉP • IRODAI HASZNÁLAT • BARKÁCSOLÁS • HORGÁSZAT • KÉZIMUNKA • KOTTAOLVASÁS

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

A látásvizsgálat az Optikalász Optikában DÍJTALAN.*

*Ha a korábbihoz képest nem változik a dioptria, a vizsgálat díjtalan. Ha nem rendelsz szemüveget, de nem viszed el az ereményt, akkor is díjtalan. Amennyiben nem rendelsz szemüveget a vizsgálatot követően, de szeretnéd elvinni az eredményt, akkor a vizsgálat díja 14.000 Ft. Ha szemüveget rendelsz, akkor a vizsgálat díja a szemüveg árából jóváírásra kerül, tehát szintén díjtalan,

GYERMEK BABA SZEMÉSZET

Egy kis kedvcsináló gyerekeknek

Aki aranyosan viselkedik vizsgálat közben, választhat egy kis ajándékot a vizsgálat végén, amit természetesen haza is vihet!

Gyerekszemészeti magánrendelésünkre a környező településekről is érkeznek családok. Üzletünkben Dr. Szamosi Anna vizsgálja a gyerekeket, magánszemészeti alapon.
Meglátásunk szerint jó lenne, ha kötelező lenne minden gyermek szemészeti vizsgálata 3 éves kor körül és iskolakezdés előtt mindenképpen. Ez egyelőre ma még a szülő felelős döntésén múlik. A gyerekek ugyanis nem jelzik a szüleiknek, hogy nem látnak élesen, mivel azt gondolják, hogy ez a normális.
Feltűnhet, hogy valami probléma van, ha gyermekünk közelről néz tárgyakat, de mi szülők nem tudjuk felmérni a gyerekek látását, mert a gyerekek szemlencséje nagyon sok dioptriát képes alkalmazkodni, ami egy velünk született tulajdonság és az évek múlásával csökken.

Sokszor előfordul az is, hogy csak az egyik szemmel van látásprobléma, a másik szem pedig kompenzál. Ilyen eltérést is csak a szemész orvos tud diagnosztizálni. Ha egy ilyen tünetet nem kezelünk 6-8 éves korig, akkor kialakulhat a tompalátás, ami azt jelenti, hogy az agy a rosszul látó szemet kikapcsolja.
Nagyon sok esetben, ha gyermekkorban, időben kiderülne a szem bizonyos problémája, akkor felnőtt korban is 100%-os látást érhetnénk el.

A gyermek szemvizsgálathoz nem szükséges, hogy a gyermek beszélni tudjon a szemész orvossal, többféle indirekt módon van lehetőség a látást vizsgálni. Azt kell tudni megmutatni, hogy melyik állatot látja éppen. 1,5-2,5 éves kor alatt csak indokolt esetben van szükség szemészeti vizsgálatra. Ekkora korú gyerekeknél előfordulhat az is, hogy a vizsgálatot a szemészeti klinikán kell elvégezni, vagy folytatni, ami adott esetben az optikai magánrendeléstől eltérően várakozási idővel járhat.

A gyermekszemész orvosok biztos választ adni arra, hogy szükség van-e szemüvegre úgynevezett pupilla tágításos módszer segítségével tudnak.
Ez a módszer egyáltalán nem fájdalmas. A doktornő szemcseppet csepegtet a gyermek szemébe, mely a szem belső izmainak működését kikapcsolja.

A cseppentések között várni kell. A várakozás időtartama változó, 30-60 perc,  attól függően, hogy hány éves a gyermek és milyen a fénytörési probléma. Ezután pontosan meghatározható a szem fénytörési hibája egy skiaszkópnak nevezett kézi műszerrel vagy computerrel.
Szemészorvosaink speciális tesztekkel vizsgálják a kétszemes együttlátást, a színlátást, a fókuszálás képességet és a kancsalságot is.
A tesztek elvégzése után derül ki, hogy szükség van-e szemüvegre vagy sem.

Amennyiben szükség van szemüvegre, mindenképpen olyat kell választani, ami optikailag a lencsének és a gyermeknek is maximálisan megfelel. Fontos szempont, hogy szívesen hordja, és úgy és akkor viselje, ahogy azt a gyermek szemész orvos meghatározza.

Ők már részt vettek baba - és gyermek szemészeti vizsgálatunkon:

Gyermekszemészeti vizsgálattal kapcsolatos gyakran feltett kérdések

Alapvetően minden gyermek esetében jó lenne, ha 2-3 éves koráig legalább egyszer gyermek szemészeti vizsgálaton részt vesz, még akkor is ha nincs semmilyen tünet. A tünetek lehetnek: közelről olvas/játszik, közel ül a televízióhoz, gyakran panaszkodik, hogy fáj a feje, messzi tárgyakat nem ismer fel, olvasási nehézség, nem látja a táblát.

Az a szűrővizsgálat nem teljes körű. Ha ilyen vizsgálaton részt vesz a gyermek, akkor csak az derül ki, hogy kell-e gyermekszeméti vizsgálat vagy sem.

Az OPTIKALÁSZ optikában megteremtettünk a gyerekeknek egy barátságos környezetet, ahol kedves és gyakorlott gyermekszemészek és hozzáértő látszerészek segítenek ebben a helyzetben. Pici babáknak van építő torony és duplo, a nagyobbaknak színező és foglalkoztató feladatlapok. Van sok színes ceruzánk, és vizsgálat után minden gyermek egy kis ajándékot is kap.

Ez mindenképpen a gyermekszemész doktornő döntése, amit a vizsgálat során megbeszél a szülőkkel.

Igen, az OPTIKALÁSZ Optika szerződéses viszonyban áll szinte az összes magyarországi egészségpénztárral. A fizetés történhet terminálon keresztül kártyával vagy telefonos zároltatással. Egyik esetben sem kell készpénzzel fizetni.

Ha a fénytörési hiba javítása nem történik meg, a gyermek már a távolra látáshoz is alkalmazkodni kényszerül, és idővel kancsalítani kezd. A betegségnek nagy veszélye, hogy a kancsalító szem tompalátóvá válik, amelynek látásélessége az élet folyamán a továbbiakban semmilyen kezeléssel nem javítható.

A babaszemészeti, gyermekszemészeti vizsgálatok szombati napon vannak, hogy ne kelljen hiányozni óvodából, iskolából.  Több hetes/hónapos várakozásra kell számítani.

A gyermekszemészeti vizsgálat díja: 24 000 Ft

*A vizsgálat díja 24.000 Ft, ebben az esetben a doktornő pupillatágítást végez. Amennyiben a pupillatágítás orvosilag nem indokolt, az alap gyerekszemészeti vizsgálat ára 21.000 Ft. Hogy szükség van-e pupillatágításra, az a vizsgálat közben dől el.

Ha a doktornő 3 hónapon belül kontrollra hívja vissza a gyermeket, akkor a kontrollvizsgálat díja 15.000 Ft.

Gyermekszemészeti rendelésünk népszerűsége és a rendelkezésünkre álló rendelési idő miatt előfordul, hogy hosszú várakozási idővel tudunk csak helyet biztosítani a hozzánk jelentkező gyermekeknek.

Jelenleg időpontot 1-2 hónapra előre tudunk adni. 

2024. február 1-től  érvényesek a jelenlegi árak.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

SZEMÉSZETI VIZSGÁLAT

Szemészeti magánrendelés

A computeres látásvizsgálat csak a látást vizsgálja és esetlegesen utalhat egyéb szemészeti elváltozásra. Szemészeti magánrendelésünkön, minden vizsgálati, diagnosztikai lehetőség adott, pontosan mint egy orvosi rendelőben.

A szemészeti vizsgálat a következőkből áll:

A sok teszt és vizsgálat összegzésével minden bizonnyal megnyugtató megoldást tudunk javasolni az adott szemészeti problémára.

A szemészeti magánrendelés térítésköteles, melynek díja: 22.000 Ft. Az Optikalászban babaszemészeti és gyermekszemészeti vizsgálat is működik. Erről a szolgáltatásunkról bővebben IDE kattintva olvashatnak

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

KONTAKTLENCSE ILLESZTÉS

A kontaktológiai vizsgálat első része megegyezik a computeres vizsgálattal. Azt követően a keratometer megméri a szem görbületét így könnyen eldönti az optometrista-kontaktológus, hogy milyen görbületű lágy kontaktlencsét kell felhelyeznie.

Első alkalommal minden esetben az optometrista helyezi be a szembe a kontaktlencsét, mert így jóval gyorsabban érezhető és érzékelhető, hogy milyen jó szemüveg nélkül jól látni. 

Egy kis pihenő után réslámpával kontrolláljuk, hogy jól illeszkedik-e a lencse és hogy milyen az éleslátás. A vizsgálat kb. 25 percig tart.
A vizsgálatot – új kontaktlencse használók esetében- mindig a betanítás követi, melynek során megtanítjuk, hogy kell a kontaktlencsét betenni, kivenni és ápolni. A teljesen új kontaktlencse illesztése és betanítása min. 1,5 órát vesz igénybe.
A lágy kontaktlencse nagyon kényelmes viselet, de viselésének komoly, kötelező érvényű szabályai vannak. Ezekhez természetesen a szem egészségének érdekében ragaszkodunk.

Kezdő kontaktlencsések számára kedvezményes próbacsomagot biztosítunk, hogy kipróbálhassák a látáskorrekciónak ezt a fajtáját.

Éves kontaklencse kontrollra is jelentkezhetsz hozzánk, mely abban az esetben INGYENES, ha az éves kontaktlencse adagodat tőlünk rendeled meg.

Üzletünkből csak akkor lehet kontaktlencsét elvinni, ha már biztonsággal tudja a páciens ki –és betenni, valamint ápolni. Sikeres betanítás után, a próbalencsével két hét múlva szoktunk egy ellenőrző vizsgálatot végezni. Ekkor válik véglegessé a kontaktlencse dioptriája, görbülete és márkája.
Élvezze az éleslátást biztonságosan, kontaktlencsével!

A kontaktlencse vizsgálat, betanítás és próbalencse díja: 25. 000 Ft

A vizsgálat ára magába foglalja a komplex látásvizsgálatot és kontaktlencse vizsgálatot, a betanítást, a próbalencsét és kezdőcsomagot is.
A vizsgálat díjából 10.000 Ft jóváírásra kerül az első kontaktlencse rendelésedből.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

SAJÁT OPTIKAI CSISZOLÓMŰHELY

Hiszünk a fejlődésben!

Soha nem dőlünk hátra

Az Optikalász csiszoló műhelyében a legmodernebb gépek, és egy profi szakember felelnek azért, hogy a szemüvegek tökéletes precizitással készüljenek el.

Ha az a szerencsés helyzet áll elő, hogy olyan lencse kerül a szemüvegbe, ami raktárkészleten van, akkor akár meg is várhatod az elkészülését!
Nálunk a minőség és gyorsaság nem zárja ki egymást!

POLATESZT VIZSGÁLAT

A POLATESZT vizsgálat, egy olyan speciális vizsgálat, amely a rejtett kancsalság kimutatására szolgál.

Ha ilyen panaszokat tapasztalsz, akkor érdemes egy ilyen speciális vizsgálatot kérned.

  • Gyakori /hetente többször/ fejfájás
  • Szemkáprázás
  • Monitoros munka közbeni szemfáradás
  • Hibás térérzékelés
  • 3D mozi vagy TV nézése fárasztó vagy nem kényelmes

A vizsgálat díja 14.000 Ft

A vizsgálat időtartama általában 1 óra.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

KÉPELŐHÍVÁS, IGAZOLVÁNYKÉP

Filmkidolgozás

Az OPTIKALÁSZ Optika foglalkozik negatív film előhívásával és fénykép nagyítással. Megbízható partnerünk kiváló minőségben küldi a kész munkákat az üzletünkbe. Bizonyos méretig választható a fénykép felülete fényes vagy matt kivitelben. Természetesen negatív filmet is tudsz vásárolni, KODAK és FUJI márkákból választhat.

Digitális fotókidolgozás

Az OPTIKALÁSZNÁL van lehetőség digitális képek nyomtatatására, nagyítására is. A fotók otthonról feltölthetők a

Ezt követően válaszd átvételi pontnak az Optikalász Optikát!
A kész fényképek az üzletben átvehetők, hetente kétszer érkezik a futár a kinyomtatott fotókkal.

Méretek és árak

9x13

39 Ft

9x13 matt

39 Ft

10x15

49 Ft

10x15 matt

49 Ft

13x18

79 Ft

15x21

149 Ft

18x24

299 Ft

21x30

399 Ft

24x30

420 Ft

30x45

1099 Ft

30x91

1899 Ft

Áraink 100 db-tól

9×13 – 100 db-tól: 33 Ft

9×13 matt – 100 db-tól: 33 Ft

10×15 – 100 db-tól: 43 Ft

10×15 matt – 100 db-tól: 43 Ft

Igazolványkép készítés

Igazolványképed elkészítjük színesben, hőszublimációs eljárással 2-3 perc alatt.
A hagyományos igazolványkép méreten kívül többféle felosztásban és méretben is el tudjuk készíteni az arcképet.

A képek készítését egy appliációval is támogatjuk, így az összes nemzetközi szabványhoz tudunk készíteni megfelelő méretű igazolványképet.

SZEMÜVEGHITEL LEHETŐSÉGEK

Optikánk Szemüveghitel Pont

Így lehetőséged van az elkészült szemüveget részletekben kifizetni. Nem kell feltétlenül egyszerre nagy összeget szánni egy tökéletes éleslátást biztosító szemüvegre. A részletekről érdeklődj az üzletben.

A THM 0 %, ezért egy 1 konkrét példával élve, egy 120 000 Ft-os szemüveg 10 havi futamidővel számolva, havi 12 000 Ft*.

- Banki partnerünk a Cetelem -

*nem minősül ajánlattételnek

Éleslátás részletre, kompromisszumok nélkül, az OPTIKALÁSZNÁL!

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703