fbpx

Szemüvegkeret

Minden igénynek!

Gombóc Artúrnak csokoládéból, az Optikalásznak pedig szemüvegkeretből van rengeteg féle. Új vásárlóink közül sokan meglepődnek, hogy egy kis magánoptikában milyen hatalmas keretválasztékkal találkoznak. Azok, akik régóta hozzánk járnak, többek között emiatt is váltak törzsvásárlókká.
Szeretjük a szemüvegeket, és lépést tartunk a trendekkel. Részt veszünk – akár külföldi szakmai kiállításokon, és elhozzuk üzletünkbe a legfrissebb modelleket.
De természetesen azok is találnak nálunk keretet, akik a klasszikushoz, a megszokotthoz ragaszkodnak.

A teljesség igénye nélkül a világ márkáink, melyeket megtalálsz az Optikalász polcain

Dutz
Silhouette
Etnia Barcelona
Vistan
ProDesign
InFace
vonBogen
NanoVista
Centrostyle
Röhm flexx
Tom Tailor
Moxxi
Nike
Charm
Mango
Vaude
Reserved
Solano
Vouge
Thinwood

A szemüvegkeret készletünknél törekszünk az egyediségre!

Így elkerülhetők a tucat szemüvegek. Minden esetben a látszerész segít a szemüvegkeret kiválasztásában, ez fontos esztétikailag és optikailag is. Így biztosan egy személyiségedhez és arcodhoz illő, kényelmes keret kerül a birtokodba!

Mit figyelünk a szemüvegkeret választásnál:

Speciális szemüvegeink

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

Szemüveglencse

Az OPTIKALÁSZ OPTIKA

az ESSILOR és a ZEISS világszínvonalú szemüveglencséit forgalmazza.

Amikor szemüveglencsét ajánlunk, mindig megkérdezzük, hogy kinek mi a munkaköre és pontosan mire szeretné használni a szemüveget.

Ez természetesen nem puszta kíváncsiság, hanem ha tudjuk, hogy hol és hogyan lesz használva, akkor a legoptimálisabb szemüveglencsét tudjuk látszerészként ajánlani. Fontos számunkra, hogy az elkészült szemüveg ne csak szép és csinos legyen, hanem jól használható is.

Ha multifokális szemüveg készül nálunk, akkor mi a Varilux lencséket ajánljuk vásárlóinknak, hiszen mi magunk is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az évek során, és világviszonylatban is 96 %-os, ezen lencsék elégedettségi mutatója.

A Varilux X széria egyedülálló módon már minden távolságra éles látást biztosít, anélkül, hogy a fejünk mozgatásával keresnénk meg a lencsén az éles látást biztosító tartományt. Ezzel visszakaphatjuk a régi dinamizmust.

Mit érdemes tudni a szemüveglencse típusokról?

EGYFÓKUSZÚ: rövid – és távollátáshoz, valamint presbyopiához.

BIFOKÁLIS: egyszerre két fókuszpontra éles, távolra nézéshez és olvasáshoz egy határozott választó vonallal elválasztva. Az olvasó rész pajzs, kör vagy teljesen félbevágott lehet.

MULTIFOKÁLIS vagy PROGRESSZÍV: egyszerre több fókuszpontra éles, távolra nézéshez, olvasáshoz és a közte lévő távolságra is, mely lehet a számítógép monitorja.

MUNKASZEMÜVEG: olyan munkahelyen dolgozóknak ajánljuk, akik monitor előtt végzik a munkájukat, de olvasniuk is kell közben. Ezzel a szemüveggel elkerülhető, hogy az olvasó szemüveggel távolabbra nézzünk, mint az olvasó távolság és így csökkenthetjük a szemromlást.

PILOT: speciálisan hivatásos gépjárművezetők részére kialakított szemüveglencse.

Ebben a videóban jól látszik, hogy mi a különbség egy hagyományos multifokális és egy Varilux X multifokális lencse között.

Felületkezelések

A különböző felületkezelésekkel a legtöbbet hozhatjuk ki a szemüveglencsékből, hogy valóban személyre szabott legyen a végeredmény. A teljesség igénye nélkül az alábbi felületkezelések választhatók:

Találjuk meg együtt a tökéletes keretbe az ideális lencsét!

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

KONTAKTLENCSE

Kontaktlencsét

érdemes az OPTIKALÁSZNÁL rendelni!

Sok szemüveg vásárlónk dönt úgy, hogy kipróbálja a kontaktlencse viselést, mert az sok esetben megkönnyíti a szemüvegviselő életét. A kontaktlencse vizsgálat során gyorsan eldől, hogy ki alkalmas kontaktlencse viselésre. Az OPTIKALÁSZ több gyártó termékét forgalmazza és aszerint dönt az optometrista-kontaktológus szakember, hogy melyik a páciens számára a legtökéletesebb. Igény szerint tudunk ajánlani napi, havi vagy kéthetes lágy kontaktlencsét. Természetesen színes kontaktlencséket is forgalmazunk. Ha közösen megtaláljuk az igazit, akkor a későbbiekben telefonon is lehet kontaktlencsét rendelni. Kezdő kontaktlencsések számára kedvezményes próbacsomagot biztosítunk. A kontaktlencse vizsgálat menetéről a Szolgáltatások menüpontban olvashatsz bővebben.

Ha hűségesen az OPTIKALÁSZNÁL rendeled meg a kontaktlencséidet, akkor a kötelező éves kontaktlencse kontrollt AJÁNDÉKBA adjuk neked.

Forgalmazott kontaktlencsék

Jelentkezz be ONLINE kontaktlencse vizsgálatra és próbáld ki milyen érzés élesen látni szemüveg nélkül!

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

GYERMEK/BABASZEMÜVEG

Amennyiben a gyermekünknek szemüvegre van szüksége, nem kell megijedni. Ma már egyáltalán nem ciki szemüvegesnek lenni.

Segítünk kiválasztani az optikailag tökéletes szemüvegkeretet, és megpróbálunk kedvet csinálni a szemüvegkeret viseléséhez olyan szemüvegmárkákkal, amik kényelmesek és divatosak a gyerekek számára.
Már újszülött kortól van készletünkön szemüvegkeret, mely rendkívül könnyű és rugalmas anyagból készül, stabilan a fejen marad, és egyáltalán nem allergizál. Gyerekszemészeti vizsgálatunkról bővebben a Szolgáltatások menüben olvashatsz!

Legkedveltebb gyerekszemüveg márkáink:

NANOVISTA
SILICONBABY
NANOBABY
NANOSOLARCLIP
NANOCOOL
CENTROSTYLE
MIRAFLEX
LILLEBI
NICI
HARIBO
VAUDE
BOB
TRANSFORMERS
SPIDER MAN
BARBIE
HELLO KITTY

Mit kell tudnia egy jó gyerekszemüvegnek?

A gyermekszemüvegnek nemcsak a jó látást kell szolgálnia, hanem a kényelmes viselést is. Fontos, hogy ne irritálja a bőrt, könnyen illeszkedjen, legyen lágy és biztonságos, valamint stabilan tartson.
Számít a méret is: általában, minél kisebb a lencse, annál kevésbé korlátozza a gyermek szabad mozgását. A gyermekszemüveghez mindenképpen polycarbonát, törhetetlen biztonságos lencsét kell használni. Mivel a mai gyerekek sok időt töltenek monitorok előtt, ezért mindenképpen olyan lencsét ajánlunk számukra, mely védelmet nyújt a káros kékfény és UV ellen is.  Bizonyos gyerek szemüveglencsékre is biztosítunk ingyenes prémium garanciát, mely azt jelenti, ha baleset éri a lencsét, akkor 2 éven belül, 75 % kedvezményt adunk az ugyanolyan paraméterekkel készülő cserelencse árából.

Hogyan szoktasd hozzá a szemüveghez?

Először is magadban kell elrendezni a dolgot – ugyanis a szülők nagy része nem szeretné, ha gyermeke szemüveges lenne. Ha a felnőtt megérti, hogy fontos, akkor nem lesz gond – ahogy a fogmosásra, vagy sapkafelvételre való rászoktatással sem volt.
Ha minden nap következetesen visszaadod a gyermekre a szemüveget, előbb-utóbb hozzászokik a viseléséhez. Természetesen fontos a kényelmes és csinos/vagány keret. Erre muszáj pénzt áldozni, hiszen hónapokig, sőt nagyobb korban akár évekig viseli a gyermek.

Gyermek napszemüvegek

A gyerekek szemének védelme óriási felelősség, hiszen az ő szemlencséjük még fokozottabban engedi át a káros UV és ibolya-kék fény sugarakat, mely később szembetegségek okozója lehet. Ezért az Optikalásznál kizárólag minőségi lencsével ellátott gyerek napszemüvegek kaphatók, melyek maximális védelmet nyújtanak a gyerekeknek.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703

NAPSZEMÜVEG

Az ultraviola sugárzás megnövekedett mértéke miatt, nagyon fontos a szem védelme.

A szemet ugyanúgy, vagy még jobban kéne védeni, mint a bőrünket. Hiszen a szemünk is súlyosan károsodhat az UV sugarak és a magas fokú ultraibolya sugárzás miatt.

Nagyon fontos a jó és biztonságos napszemüveg használata. Az OPTIKALÁSZNÁL csak 100% UV szűrős napszemüveget találsz.

A napszemüveg kínálatunk is legalább olyan sokféle, mint a szemüvegkeret választékunk.

Ma már a szemüveg viselőknek sem kell lemondani a napszemüvegről. Dioptriás napszemüveg kínálatunk is rendkívül széles, így napszemüveg viselés közben is biztosított az éleslátás.

A szemünket nemcsak nyáron, hanem akár a téli hónapokban is óvni kell, hiszen a friss hóról visszaverődő UV sugarak is nagy károkat tudnak okozni. Sőt, valójában az év minden szakában hasznos volna napszemüveget viselnünk, ha kimegyünk a fénybe. Kínálatunkban rengeteg polarizált napszemüveg található, mely rendelkezik egy speciális kémiai réteggel, mely elnyeli a napsügazrakat, csökkenti a vakító fényt, megszünteti az úgynevezett „káprázást”. 

Ha viszont nem szeretnéd cserélgetni az optikai keretedet és a dioptriás napszemüveged, akkor a fényre sötétedő Transitions szemüveglencséket ajánljuk, melyek gyorsan reagálnak a változó fényviszonyokra.
A gyerekek szemének védelme óriási felelősség, hiszen az ő szemlencséjük még fokozottabban engedi át a káros UV és ibolya-kék fény sugarakat, mely később szembetegségek okozója lehet. Ezért az OPTIKALÁSZNÁL kizárólag minőségi lencsével ellátott gyerek napszemüvegek kaphatók, melyek maximális védelmet nyújtanak a gyerekeknek.

Bejelentkezem telefonon: +36 26 342 703