fbpx

A nap süssön rátok! De a szemeteket óvjátok!

Nos, most már kijelenthetjük, hogy idén sem marad el a nyár, sokat váratott magára, most viszont teljes erőből süt le ránk a nap, és a szemünk fényvédelem után kiállt! Ebben a cikkben összeszedjük, hogy milyen lehetőségeid vannak, melyek 100 %-os UV védelmet biztosítanak számodra, melyet nem győzünk hangsúlyozni, hogy rendkívül fontos. Soha ne vásárolj ellenőrizetlen minőséget napszemüvegből sem, mert többet árthatsz, mint használsz. Egy védelem nélküli, sötét lencse mögött a pupilla ugyanúgy kitágul és ezáltal szemlencséd több káros sugarat enged át, mintha nem hordanál napszemüveget! Ezzel persze véletlenül sem azt mondjuk, hogy ne viselj, csak azt, hogy minőséget válassz!

Amennyiben dioptriás szemüveget viselsz és nem elég egy jó napszemüveg, akkor is többféle lehetőség között választhatsz, melyek természetesen mind-mind elérhetők az Optikalászban!

  • Dioptriás napszemüveg: Ha beleszeretsz egy napszemüvegbe, amibe tehető dioptriás optikai lencse, akkor a napszemüvegedben is ugyanolyan jól fogsz látni, mint az optikaival. Ez esetben azonban vállalod, hogy a szemüvegeidet cserélgeted a fényviszonyoknak megfelelően.
  • Fényre sötétedő, Transitions lencsék: Igazából nem is fényre sötétedik, hanem UV-re. Ez egy roppantmód kényelmes megoldás. A nálunk kapható lencsék gyorsan reagálnak a fényviszonyok változására. Már kapható tükrös réteggel ellátott verzió is, mely nemcsak jól funkcionál, hanem nagyon divatos is. Ha esetleg valaki pont divatszempontok miatt nem választaná ezt a megoldást, neki az a jó hírünk, hogy már nemcsak szürke-barnás árnyalatokban érhető el, hanem trendi lila, zöld, narancssárga  árnyalatokkal, igazán mai megjelenést biztosít.
  • Chemistrie előtét: Ez egy csúcs találmány, nem régóta létezik. Minden kerettel működik, a fúrt kereteket leszámítva. A mágnest az optikai lencsébe helyezzük be a perifériára, és az előtét lencsét a keret formája után csiszoljuk le. Tehát ha új szemüveget készíttetsz, akkor az új lencsédbe kerül becsiszolásra a mágnes, amire felpattintható az előtét. Természetesen 100 %-os UV védelemmel rendelkező polarizált lencsék. Sokféle árnyalatban érhetők el, és átmenetes, valamint tükrös megjelenéssel is választhatók.
  • Silhouette előtét: A Silhouette keretek fúrt keretek, és akik ezt a márkát választják, azoknak sem kell lemondani az előtétről. Silhouette keretekre utólag is kérhető, a középső részen illeszkedik az előtét. Nagyon diszkrét és kedvelt megoldás a márka szerelmesei számára.
  • Centrostyle előtét: Az olasz keretgyártó is megjelent a piacon egy utólagos megoldással, fém és műanyag keretekhez lehet tőlük előtétet választani, de egyébként is sok alapból előtétes optikai keret szerepel a kínálatukban.
  • Előtétes keretek: Ha új szemüveget készíttetsz, akkor jó megoldás, ha eleve olyan keretet választasz, melyhez tartozik napszemüveg előtét is, így több problémát is megoldottál egyszerre. Ez egy nagyon vagány és praktikus megoldás, viszont nyilván csak ahhoz az egy kerethez passzol, amihez tartozik.

Örömmel adunk tanácsot személyesen optikánkban, hogy a számodra legideálisabb megoldást találd meg. A székely közmondás szerint a medve nem játék, mi látszerészek hozzátesszük, hogy az UV sugárzás sem az, tessék komolyan venni! Különös tekintettel a gyerekekre, de ezt majd egy következő cikkben részletezzük!

Jelentkezz be hozzánk vizsgálatra, vagy csak gyere el nézd meg kínálatunkat!  + 36 26 342 703